Розгорнутий план
уроку виробничого навчання
за
професією кухар ІV розряду
Тема: Гарячі страви з м’яса і
субпродуктів.
Тема уроку: Страви із
січеного натурального м’яса і котлетної маси.
Мета уроку: Практично
закріпити теоретичні знання з:
-
розрахунку сировини для приготування
заданої кількості порцій
страви;
-
організація робочого місця;
-
технологія приготування страв із
січеного натурального м’яса і
котлетної маси;
-
попередження недоліків у приготуванні
страв;
-
економного використання сировини,
електроенергії, води;
-
дотримання вимог санітарії та гігієни, бюджетного часу, технічних вимог
безпеки праці.
Розвивальна мета: Розвивати в
учнів здібності утримувати в пам’яті засвоєний
матеріал,
а також допитливість, увагу, вміння адекватно
оцінювати
дане завдання, питання.
Виховна мета: Виховувати
пильність у дотриманні вимог техніки безпеки,
акуратність
та уважність, організованість та цілеспрямова-
ність,
організованість та цілеспрямованість на формування
поведінки
та культури.
Тип уроку:
Урок отримання знань приготування
вступного інструктажу
по
приготуванню страви із січеного натурального м’яса і
котлетної маси, та отримання
інструктажу з безпеки праці,
пожежної
безпеки в лабораторії.
Методи: Пояснення
нового матеріалу з елементами бесіди, усне
опитування по пройденому матеріалу,
демонстрація нагляд-
них
матеріалів.
Матеріально-технічне забезпечення:
Каструлі місткістю 0,5л ,
сковорідки, сотейник, керамічні
горщики, ножі
кухарської трійки, розробні дошки "ОС” і
"МС”, м’ясо рубка,
копистка, ложка столова, лопатка
металева,
електроплита, ваги.
Матеріально-дидактичне забезпечення:
Конспект,
картки-завдання, технологічні схеми приготу-
вання
страв із січеного натурального м’яса, котлетної маси;
інструкційно-технологічна картка;
операційна картка;
картка
самоконтролю, типові помилки, критерії оцінки. |