16 лютого 2015 року урочистою лінійкою в Ізюмському професійному ліцеї розпочалася декада з професії «кухар» з метою поглиблення знань, обміну досвідом, розвитку творчої активності та інтересу учнів до обраної професії, впровадження нових сучасних інтерактивних технологій та популяризації професії. З 16.02. по 27.02. 2015року заплановано провести багато цікавих та пізнавальних заходів.
Олімпіада з технології приготування їжі
16 лютого 2015 року в межах Ізюмського професійного ліцею проводилась олімпіада з предметів професійного циклу професії «кухар». В олімпіаді брали участь учні І-ІV курсів.
За підсумками отриманих балів під час виконання олімпіадних завдань призові місця розподілились наступним чином:
І місце – Пастушкова Олександра гр. К-311;
Понеділко Олена гр. К-312;
ІІ місце – Бугаєва Елла гр. К-312;
ІІІ місце – Дубровіна Євгенія гр. К-311.
Вітаємо переможців теоретичного етапу олімпіади та бажаємо успіхів у навчанні!
Виховний захід «Проводи зими-зустріч весни»
17 лютого 2015 року майстер виробничого навчання Жданюкова О.П. в групі К-314 провела виховний захід на тему: «Проводи зими - зустріч весни», на якому використано історичні дані про святкування Масляної в Україні та традиції української родини.
На виховному заході, продемонстрували натуральні зразки виробів з борошна, які приготували самі на уроках виробничого навчання та почастували запрошених гостей млинцями з різними начинками, показали сучасні способи їх подачі в місцях громадського харчування. Різноманіття млинців, вареників вразило присутніх, адже тут були млинці з грибами, м’ясом, картоплею, чорносливом, сиром, яблуками, медом, соусом із цитрусових. Все було наглядно, гарно та смачно!
Особливо відзначилися учні: Ісамухамедова А.,Бондарева В .,Юрченко Г., Ситник А.
Вікторина «Моя професія – моя гордість»
Вибір професії - це наче друге народження людини.
З метою підвищення в учнів інтересу до обраної професії та ії популяризації, розширення меж професійних знань з професій «кухар» та «кондитер», 19 лютого 2015 року викладач Онопрієнко Н.М. та майстер виробничого навчання Воротиленко О. Л. в групах К-312 та К-313 провели вікторину під назвою: «Моя професія – моя гордість». Виховний захід розпочався з презентації професії капітанами команд, які показали особисте бачення значимості обраної професії, її творчі перспективи у суспільстві. Цікаво пройшов конкурс - змагання «Розминка кулінара», в якому учні на швидкість відповідали на низку жартівливих запитань та загадок щодо кулінарії.
Вікторина проводилася в п’ять раундів «Нумо відгадай», «Кулінарний дегустатор», «Кухонні заморочки», "Темна конячка» та «В гостях у казки», під час яких учні показали свої професійні знання.
Перемогу отримала команда кондитерів групи К-313. Найактивнішими учасниками вікторини в групі К-313 стали Полеонова Єлизавета та Старченко Катерина.
1 |