П`ятниця, 29.03.2024, 15:36
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2015 » Лютий » 5 » До 72-річчя визволення міста Ізюм
08:35
До 72-річчя визволення міста Ізюм

    4 лютого, в переддень чергової річниці визволення нашого рідного міста від            нацистських загарбників, у бібліотеці Ізюмського професійного ліцею пройшов урок пам’яті «Вітав переможців Ізюм».

    У затишній залі бібліотеки був організований захід, на якому учні груп М-312 та К-311 почули про події далекого 1943 року, про ті дні, коли наш край звільнявся від фашистської навали, коли Ізюмщина по 7-місячній окупації знову побачила рідні війська, своїх визволителів.  

    Своїми спогадами поділилися ветеран Великої Вітчизняної війни, очевидець тих страшних подій Вікторія Олександрівна Федорова і ветеран системи профтехосвіти, в минулому викладач  історії нашого ліцею Зінаїда Іванівна Третьякова. Вони наголосили на потребі знати і берегти історію Вітчизни, пам’ять про невгасимий подвиг нашого народу в тій війні. Запрошені гості – бібліотекарі міської бібліотеки Ірина Миколаївна Еньшина  і  Олена Володимирівна Харківська  розповіли учням про події Великої Вітчизняної війни, визволення м.Ізюм.

    Лунали вірші ізюмської поетеси Євгенії Гришко - Малик «Меморіал» і «Реквієм воїнам-визволителям» у виконанні учнів групи М-312 Шавкун Наталії і Горбань Катерини . Хвилиною  мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих у тій страшній війні.

    Показаний був фрагмент фільму «Ізюм. 1943» краєзнавця Леоніда Щібрі, присвячений визволенню міста.

    Присутні ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою «Один день війни», рефератами  та творчими роботами учнів.

    Подію ілюстрували виконані учнями тематичні плакати і стіннівки, а також карта міста з позначеними назвами вулиць і пам’ятників, присвячених Великій Вітчизняній війні.

    По завершенню заходу всі учасники перейшли до музею Ізюмського професійного ліцею.  Учні сфотографувались з ветеранами, дістали змогу ознайомитись з оновленою експозицією музею, присвяченою подіям Великої Вітчизняної війни:  подвигу В. Трофімова, ізюмчан – Героїв Радянського Союзу та партизан Ізюмщини. Всі запрошені зацікавлено слухали розповіді  Якімової В.О. та Бондаренко І.І.  про  працівників і учнів Ізюмського  ФЗУ, що відроджували училище,а  нині наш ліцей, один з найстаріших  професійно-технічних закладів  Харківської  області.

Переглядів: 634 | Додав: Admin | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728

Изюмский профессиональный лицей 2024