П`ятниця, 26.04.2024, 09:47
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 15 » «Ізюмський професійний ліцей і сім’я . Відповідальність за дітей і майбутнє України – спільна»
16:06
«Ізюмський професійний ліцей і сім’я . Відповідальність за дітей і майбутнє України – спільна»

Тільки  разом  з батьками , спільними зусиллями ,

вчителі  можуть  дати  дітям  велике  людське  щастя .

            В. А.  Сухомлинський  

 

14 ВЕРЕСНЯ 2012 РОКУ

в актовому залі Ізюмського професійного ліцею відбулися батьківські збори першого курсу.

На зборах обговорювались умови навчання і виховання учнів в ліцеї.

ТЕМА :

«Ізюмський професійний ліцей і сім’я .

Відповідальність за дітей і майбутнє України – спільна.»

 

З доповіді директора Ізюмського професійного ліцею

Колесник  Любов Василівни

 

ШАНОВНІ  НАШИ БАТЬКИ !!!

 

Від щирого серця вітаємо вас в нашому навчальному закладі, одному з найстаріших навчальних закладів Харківської області, якому у жовтні 2012 року виконується 90 років!

Всім нам часто доводилося чути такі педагогічні мудрості як: «Усі ми родом з дитинства», «Усе - і гарне, і погане - людина отримує в сім’ї».

Саме сім’я була, є і, очевидно, завжди буде найважливішим середовищем формування особистості і найголовнішим інститутом виховання. Діти не народжуються працьовитими чи лінивими, скромними чи хвалькуватими, гуманними чи жорстокими, творчо обдарованими чи бездарними, а стають такими за певних умов їхнього життя й вихо­вання. Залежно від них на основі однакових природних даних вирос­тають, за словами Г. Сковороди, «різні плоди».

Ми, педагоги, разом з батьками повинні підготувати дітей до життя.

Ми хочемо бачити нашого випускника успішною людиною, свідомим громадянином України, який знайшов своє місце у житті і робить все для того, щоб зробити життя краще. 

Якими діти народжуються, не залежить ні від кого, але щоб вони шляхом правильного виховання стали гарними — нам з вами під силу.

Головним завданням Ізюмського професійного ліцею  є створення умов для розвитку творчої різнобічно розвинутої особистості.

………

Для того, щоб дитина нормально розвивалася, дуже важливо, щоб у неї була хоч одна прихильність, щоб хоч з кимось вона могла розділити душевне тепло, почуття, думки, сумніви та успіхи. Вплив дорослих змінює не тільки поведінку дитини, але й лежить в основі стосунків батьків і дітей. Довірливість, доброзичливість створять сприятливі умови для використання батьками свого сильного характеру, авторитету, досвіду та знань. Якщо ж стосунки між батьками та дітьми будуть холодними або непривітними, вплив буде сприйнятий як тиск, прагнення диктувати і підкоряти.

Отже, найперше, що вам потрібно, щоб були стосунки в сім’ї нормальними: будьте щирі в проявах своїх почуттів, намірів, мотивів;без цього вам не досягти довіри дитини до ваших пропозицій, по-друге, спробуйте навіть і в протидіях дитини побачити його добру волю, інакше вплив перетвориться в тиск і насилля. По-третє, ваш вплив має розвивати дитину, виводити її на новий рівень мислення, почуття, усвідомлення.



Дати дітям радість праці, радість успіху 

  в навчанні, пробудити в їхніх серцях почуття

  гордості, власної гідності – це перша заповідь виховання. 

  В.Сухомлинський

 

Методист ліцею  Жерліцина А.М.

Переглядів: 668 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Изюмский профессиональный лицей 2024