П`ятниця, 29.03.2024, 04:14
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Жовтень » 14 » Козацькому роду - нема переводу
21:19
Козацькому роду - нема переводу

         

Козацькому роду нема переводу! Через століття, ці сильні воїни духу пронесли свою славу, честь та мужність. І сьогодні у них особливе свято - день Українського Козацтва.

Свято єдності Покрови і українського козацтва стали символами духовності і відродження української державності.

До Дня українського козацтва, що відзначається щорічно 14 жовтня - у день Покрови Пресвятої Богородиці, в читальному залі ліцею бібліотекарями була оформлена книжково-ілюстративна виставка  під назвою «Козацькому роду - нема переводу».

Виставка присвячена відзначенню Дня українського козацтва, на ній представлена література, де українське козацтво розглядається як складне й багатогранне явище, що відіграло важливу роль у долі України та її народу.

У літературних творах аналізується урядування в козацькій державі, а також устрій Гетьманщини, яка продовжила державотворчу традицію нашої нації та показала значення козацтва для розвитку демократії в сучасній Україні.

До виставки підібрана література про історію Українського Козацтва та козацьких вождів. Для шанувальників історії України представлені «Козацькі літописи».

Кожний відвідувач нашої виставки мав можливість знайти для себе цікаву інформацію, книжку,  яка була б до серця саме йому.

Учні ознайомилися з книгою  відомого письменника Адріана Кащенко «Оповідання про славне Військо Запорозьке низове», де автор правдиво відтворив життя запорозьких козаків, їхню боротьбу проти зовнішніх ворогів, за незалежність. Читачі мали змогу довідатись про видатних козацьких ватажків – Дмитра Вишневецького (Байду), Івана Підкову, Івана Богуна, Богдана Хмельницького та багатьох інших.

З книги відомого українського письменника Данила Кулиняка «Од Калниша вісті…» учні знайшли  чимало нових відповідей на багато болючих питань складного розвитку і становлення державництва України; ознайомилися із циклом  віршів та поем з історії України.

Книга славнозвісного професора Івана Огієнка надала учням можливість поповнити свої знання про історію виникнення, розвитку української культури, про те, що заважало народові нашому йти своїм, незалежним шляхом…

Для учнів групи кухарів було проведено історико - інформаційну годину «Славні козаченьки» до Дня українського козацтва. Учасники заходу прослухали розповідь зав. бібліотекою Якімовій В.О. про козаків, їхній побут та славні подвиги, ознайомились із книгами про козацтво.

Всіх, хто цікавиться історією козацтва, хто бажає відчути героїчну романтику цього періоду, запрошуємо ознайомитися з матеріалами книжково-інформаційної виставки «Козацькому роду нема переводу».

 

Підготувала Якімова В.О.

Переглядів: 576 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Изюмский профессиональный лицей 2024