П`ятниця, 26.04.2024, 18:41
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 1 » міжнародна співпраця
06:15
міжнародна співпраця
                                                                   
З 1 березня 2011 року
Ізюмський професійний ліцей
приймає участь у реалізації проекту
Фонда Східна Європа та компанії "Філіп Морріс Україна"
"Вдосконалення професійної освіти в Харківській області" 
 
Стисле викладення проекту
 
Проект є спільною ініціативою Фонду Східна Європа та компанії «Філіп Морріс Україна».
Мета проекту: підвищення професійних та життєвих навичок молодих людей з уразливих груп в малих містах Харківської області.
Географія проекту: Харківська область, м. Куп’янськ, м. Ізюм.
Цільова група: молоді люди у віці від 18 років і старше, студенти професійно-технічних навчальних закладів у містах Ізюм та Куп’янськ Харківської області.
Завдання проекту:
1. Покращення якості освіти в професійних училищах шляхом впровадження інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ).
2. Покращення можливостей працевлаштування студентів.
3. Забезпечення фізичного доступу до освіти для студентів з особливими потребами.
        1. Покращення якості освіти в професійних училищах шляхом впровадження інформаційних та комунікаційних технологій (ІКТ).

ФСЄ забезпечить училища комп’ютерами та необхідним ІКТ, у тому числі проекторами та мультимедійним обладнанням, програмним забезпеченням. Також буде встановлено інтернет, створено електронні каталоги для бібліотек. Буде організовано навчання для викладачів та студентів щодо використання ІКТ. Вміння роботи з новими технологіями допоможе співробітникам училищ підвищити якість навчальних матеріалів та методів. З іншого боку, студенти будуть мати можливість розвинути свої навички роботи з сучасними комп’ютерними технологіями, що в свою чергу підвищить їх конкурентоспроможність на ринку праці в майбутньому.

        2. Покращення можливостей працевлаштування студентів. ФСЄ розробить програму з підвищення професійних та життєвих навичок молодих людей та організує серію тренінгів для викладачів училищ.

Програма включатиме теми з розвитку навичок спілкування, роботи в команді, поведінки в конфліктних ситуаціях, управління власним часом та фінансами, здорового способу життя, а також написання резюме, пошуку роботи та успішного проходження співбесіди. Підготовлена команда викладачів/тренерів буде проводити тренінги в майбутньому для молоді, щоб готувати їх до самостійного життя та професійної кар’єри.

ФСЄ допоможе училищам покращити партнерство з місцевими центрами зайнятості, роботодавцями, громадськими організаціями шляхом проведення круглих столів та організації екскурсій студентів на підприємства.
Крім того, ФСЄ допоможе училищам налагодити співпрацю з професійними училищами та громадськими організаціями України для обміну досвідом. ФСЄ також сприятиме училищам налагодити відносини з Корпусом Миру СШУ в Україні для участі у спільних молодіжних програмах.
        3. Забезпечення фізичного доступу до освіти для студентів з особливими потребами.
За останні роки Ізюмський професійний ліцей отримав ряд заявок на навчання від молодих людей з особливими потребами. Однак, ліцей не може задовольнити потреби цих молодих людей, у зв’язку з тим, що будівля ліцею архітектурно недоступна. ФСЄ допоможе ліцею з необхідним обладнанням – пандусами, туалетами та спеціально обладнаними класами на першому поверсі. Ці заходи допоможуть Ізюмському професійному ліцею надавати освітні послуги молодим людям з інвалідністю.

* * *
Фонд Східна Європа – міжнародна благодійна організація, підтримка якої здійснюється Агентством США з міжнародного розвитку через Фонд Євразія та іншими донорами – урядами, фондами, корпораціями та приватними донорами. З січня 2008 року програми ФСЄ сприяють громадянському, соціальному та економічному розвитку України, мобілізуючи ресурси, зміцнюючи громади та підтримуючи партнерство громади, влади та бізнесу. Більше про Фонд: www.eef.org.ua.
Переглядів: 649 | Додав: Admin | Теги: міжнародна діяльність | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Изюмский профессиональный лицей 2024