П`ятниця, 26.04.2024, 21:39
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 17 » ПАМ'ЯТЬ ПРО ПОДВИГ
16:48
ПАМ'ЯТЬ ПРО ПОДВИГ

ПАМ'ЯТЬ ПРО ПОДВИГ

      17 січня 2014 року в  Ізюмському професійному ліцеї пройшли заходи, присвячені 70 – річчю подвигу Героя Радянського Союзу Володимира Васильовича Трофімова, чиє ім'я носить наш навчальний заклад, та 70 – річчю зняття блокади  м. Ленінграда.

     Почесними гостями були: Григоренко М.І. – голова Ізюмської ради ветеранів; Шкурко Г.І. – ветеран Великої Вітчизняної війни та ветеран профтехосвіти;  Пилипчук К.П  - керівник міського прес-центру газети «Слово ветерана»;  Кроленко Р.В. - ветеран Великої Вітчизняної війни та ветеран  профтехосвіти;  Мілкін К.Є. – ветеран ліцею, колишній викладач історії, директор художньої школи; Третьякова З.І. -  колишній викладач історії, ветеран профтехосвіти.

        Відкрила тематичну лінійку директор ліцею, яка представила гостей, звернула увагу на значення  Перемоги нашого народу у Великій Вітчизняній війні, про ті труднощі, які пережили люди, але вистояли та перемогли. Любов Василівна навела приклади ленінградців, прочитала рядки з творів поетів, звернулась до присутніх, щоб пам'ятали про тих , хто ціною свого життя наблизив Перемогу і шанували живих ветеранів.

       Ведучі – Пирлик Сергій (гр. СЕ-312) та Гнойова Олена (гр.КС-311) -розповіли про життєвий та бойовий шлях Володі Трофімова, про його подвиг.

       Їм не було 20, але вони стали Героями Радянського Союзу. 432 юних Героя. І одним з них був комсорг 2-ї стрілецької роти, 1-го стрілецького батальйона, 1255-го  стрілецького полка, 579 –й стрілецької дивізії В.В. Трофімов. Його остання адреса: висота 230,9 біля селища Батово Невельського района.

    Комсорг В.Трофімов ціною свого життя врятував життя командиру, старшому лейтенанту І.В. Духаніну.

   Учні Бугаєва Елла (гр.К-312), Клименко Ганна та  Бикова Юля (гр.КС-311) читали вірші поета В.М. Гоцуленка, племінника Володі; відомого поета, який видав більше 10 збірок віршів, в тому числі і поему «Висота», присвячену подвигу Володі Трофімова.

  З.І. Третьякова зупинилась на роботі пошукової групи ліцею, на спогадах сестри героя- Є.Гоцуленко, однополчанина Володі – Чудінова І.Ф. – голови ради організації фронтовиків «Захисники Ленінграда», керівника прес-центру ветеранів, члена редколегії газети  «Слово ветерана».

      В.В. Трофімов загинув в боях за м. Ленінград 19 січня 1944 року, а 27 січня 1944 року була знята блокада м. Ленінграда.

    Під час заходу демонструвалися слайди з життя та подвигу В. Трофімова: будинок, де народився герой; дитячий будинок, де вони виховувалися з сестрою Євгенією; фото Володі - учня ЖУ – 4 міста Ізюм; атестат про закінчення училища; комсомольський квиток, пробитий ворожою гранатою; фото висоти 230,9 – в боях за яку загинув герой; Указ про присвоєння йому звання Героя Радянського Союзу; експонати із музею  ліцею.

     Прозвучали пісні «На безымянной высоте» та «Журавли».

     Шкурко Г.І. прочитав власні вірші, присвячені подвигу Володі.

     Мілкін К.Є. пригадав, як вони з учнями відвідали в 1984 році селище Батово, побували на висоті , прийняли участь в урочистостях, присвячених 40 – річчю подвигу Володі, зустрілися з І.В. Духаніним, якого врятував Володя. 

     Пам'ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання.

     М.І. Григоренко подякував керівництво ліцею, викладачів, майстрів , учнів за велику роботу по військово-патріотичному вихованню та вручив «Подяку ради ветеранів». Зі словами вдячності звернулась також К.П. Пилипчук.

     Присутні переглянули фрагмент документального фільму «Блокада Ленинграда» (події 1943-1944 рр.).

Всім гостям були вручені квіти.

    Слава героям юным, принявшим бой в июне

     Многие не вернулись…Слава юным!

     Слава героям павшим в разведке и в рукопашном,

     На переправах и пашнях. Слава павшим!

     Слава героям выжившим, в квадратах плацдармов выжженных

     На Одер и Эльбу вышедшим. Слава выжившим!

      Мы знаем их по истории

      Низкий поклон всем.

      Слава твоим героям!

      Слава! Слава! Слава!

Захід відбувся  на високому рівні, нікого не залишив байдужим. І в цьому велика заслуга директора ліцею Колесник Л.В., керівника художньої самодіяльності Володіної Н.М., бібліотекаря Бондаренко І.І., ветерана ліцею Третьякової З.І., музичного керівника Редько Г.Ф., викладача історії Носачова В.Г., майстра в/н  Відіньова В.І. та учнів ліцею.



Переглядів: 697 | Додав: Admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Изюмский профессиональный лицей 2024