Четвер, 25.04.2024, 12:09
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 1 » Шана і подяка ветеранам, людям похилого віку!
10:19
Шана і подяка ветеранам, людям похилого віку!

Шана і подяка  ветеранам, людям похилого  віку!

 

Другий  місяць осені починається з особливої дати. Міжнародний день людей похилого віку відзначається щорічно 1 жовтня з 1991 року. День літньої людини – це чисте і світле свято. Свято наших батьків, бабусь та дідусів, день, коли ми віддаємо їм свою любов і повагу. А в Україні цей день також і День ветерана.

Цей день – не лише можливість нагадати всім про людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, зв’язку  та розуміння поколінь.

За міжнародними стандартами, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі нині - понад 629 мільйонів, тобто майже кожна десята людина на Землі. До 2050 року число їх у багатьох розвинених країнах збільшиться вдвічі, а загальна кількість складе 2 мільярди осіб.

Ми мало замислюємося над тим, хто ж такі „особи похилого віку”, чим маємо завдячувати їм. Передусім, це люди, які піднялися на найвищі вершини життя, з яких воно бачиться більш реальним, без оман. Їхнє найбільше багатство - досвід, знання, вміння, мудрість. Але найголовніше, що це покоління тих, хто пережив війни, голодомори, утиски та переслідування, безпідставні та безглузді втрати рідних. Цього не маємо забувати.

Пам'ятаймо і надалі про свій невідплатний борг перед ветеранами та людьми  поважного віку. Робитимемо все, щоб вони щоденно відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.

Турбота про людей похилого віку – справа всього суспільства, адже тепло людських сердець, моральна й матеріальна підтримка особливо відчуваються у поважному віці. Старші люди пронесли крізь своє життя нетлінні та невмирущі людські цінності, вірність рідній землі, зберегли для нащадків найкращі національні традиції, навчили нас долати труднощі та бути достойними своєї держави.

Ми доземно вклоняємось і Вам, сивочолі ветерани війни та праці, хто подолав ворога у Велику Вітчизняну, підняв з руїн рідну Україну, наш регіон. Нехай героїчні вчинки минулого надихають всіх нас на нові звершення в ім'я української держави. Ваша праця, подвиг, ставлення до людей та духовних цінностей – це приклад для наслідування сучасній молоді.

Бажаємо вам міцного здоров’я, щасливої долі, радості, добра і добробуту вашим сім’ям, активного довголіття!

До дня ветерана та людей похилого віку в Ізюмському професійному ліцеї проведено:

- зустрічі з ветеранами  війни та праці, організація допомоги людям

похилого віку;

- уроки мужності на тему «Спасибі вам за те, що ми війни не

знаємо!»

- виховні години на тему: «Пам’ять про них збережуть обеліски»;

- тематична виставка і огляд літератури в бібліотеці ліцею;

- конкурс рефератів та стіннівок на теми: «Подвиги моєї родини»;

- покладання квітів до меморіалів та обелісків;

- екскурсії учнів до музею історії ліцею.

Переглядів: 1063 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Изюмский профессиональный лицей 2024