Субота, 27.04.2024, 00:11
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 29 » Стартує новий проект в ліцеї
16:09
Стартує новий проект в ліцеї

Останнім часом в все більше уваги приділяється питанням енергозбереження.  Це і питання енергоємності виробництв і використання альтернативних джерел енергії і збереження енергоносіїв у побуті та житловому секторі. Адже за всіма цими показниками  Україна відноситься до найбільш енергозатратних держав світу.

Три роки члени Піклувальної ради працювали над темою  з енергозбереження, брали участь в різних проектах. З 2009року  співпрацював з нашим ліцеєм Еккехард Пуппе в рамках українсько-німецького проекту «Реформування  профтехосвіти з урахуванням енергоефективності». В цьому році нашому другу Еккехарду  вдалося  підтримати  розроблений проект з енергозбереження. Він  допоміг нам знайти Благодійний Фонд- Німецьке суспільство міжнародного співробітництва , який фінансуватиме  новий проект.

Піклувальна рада «Ментор» та волонтер Корпусу миру Едвард Озер, який по запрошенню адміністрації працює в ліцеї,  з метою вирішення цих проблем у нашому місті подали проектну пропозицію  на створення на базі ліцею навчально-інформаційного центру з енергозбереження.  Його робота передбачатиме навчальну діяльність з нової енергозберігаючої професії, інформаційну діяльність серед учнів та населення міста та діяльність по пропаганді  використання  альтернативних джерел енергії.

Одним з результатів  проекту  буде відкриття в ліцеї курсової підготовки з професії «Монтажник систем утеплення будівель», яку зможуть отримати наші учні.

При реалізації проекту саме Еккехард Пуппе буде технічним  експертом  проекту.

Підтримав наш проект також член Піклувальної ради «Ментор», начальник комерційного відділу Харківської дирекції залізничних перевезень, уповноважена особа кандидата в депутати Верховної Ради України Остапчука Віктора Миколайовича – Кузьменко Михайло Вікторович. Він повідомив  адміністрацію ліцею та Піклувальну раду, що Остапчук В.М. надасть фінансову допомогу на придбання в рамках проекту енергозберігаючих металопластикових вікон для нового навчально-інформаційного центру ліцею з енергозбереження.

Хочемо висловити впевненість, що реалізація проекту зробить свій внесок у зменшення енергоспоживання в місті.

Попереду  велика і  цікава  робота.  І виконати ми її зможемо, взявшись за справу разом.

Шановні читачі!

О ході виконання проекту ми будемо повідомляти в наступних номерах газети.

 

Член Піклувальної ради»Ментор»,

методист ліцею

Жерліцина А.М.

Переглядів: 777 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Изюмский профессиональный лицей 2024