Четвер, 28.03.2024, 17:18
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 26 » Тиждень методичної комісії з професії «Слюсар з ремонту автомобилів»
10:01
Тиждень методичної комісії з професії «Слюсар з ремонту автомобилів»

Тиждень методичної комісії

з професії «Слюсар з ремонту автомобилів»

 

Однією із форм роботи циклових методичних комісій є проведення тижнів професій. Традиційно з 21 по 25 жовтня 2013 року  в Ізюмському професійному ліцеї пройшов тиждень методичної комісії з професії «Слюсар з ремонту автомобілів, токар, зварник ручного зварювання», присвячений Дню автомобіліста і дорожника, який щорічно відмічається в Україні в останню неділю жовтня.

Цей тиждень проводився з метою  активізації профілактичної роботи з учнівською молоддю та батьками  щодо попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму, збереження життя і здоров’я дітей, створення безпечних умов дорожнього руху, виховання поважного ставлення до безпеки людини. Заходи, які проводились в рамках тижня,  були спрямовані на розвиток інтелектуального потенціалу учнів, ініціативи, умінь та практичних навичок. Крім виявлення талановитої молоді і формування інтересу до творчої праці, заходи розвивають у учнів фахові здібності, виховують в них активну життєву позицію.

21.10.2013 року о 8 годині ранку на урочистої лінійки було  відкрито тиждень автомобіліста. Заступник директора з навчально – виробничої роботи Соловей О.В. привітав учнів  та побажав учасникам змагань наснаги і перемог.

Голова предметної комісії Сухомлин С.Г. ознайомив учнів з програмою проведення тижня.

На протязі тижня проведено низку заходів, направлених на популяризацію професії, за якою в ліцеї навчається близько 200 учнів. Зокрема були організовані різноманітні конкурси.

Було проведено :

-                     лекція працівників ДАІ;

-                     конкурс стіннівок;

-                     конкурс теоретичної підготовки;

-                     конкурс професійної майстерності.

Програма була насиченою, адже досвідчені педагоги поставили головним завданням - поглиблення знань з профільних дисциплін, розвиток творчої активності і зацікавленості учнів. Учні й педагогічні працівники  ліцею  взяли активну участь  в організації та проведенні  професійних конкурсів, змагань , навчальних та виховних заходів  в рамках предметного тижня .

Предметний тиждень проводився у три етапи. На І етапі відбувся теоретичний конкурс, на якому першим завданням було запропоновано розв’язати білети з ПДР. Другим завданням конкурсу було проведення «Бліц – турніру». Кожен учасник підготував по 5 питань, і по черзі їх задавали іншим конкурсантам. На обмірковування відповіді надавалося 10 секунд, тому хто першим давав правильну відповідь, зараховувався бал. Третє завдання – вікторина. У невеликій коробці помістили модель агрегату автомобіля (двигун). Учні повинні були зголоситися чи ні, що в коробці розміщено агрегат, або будь-який вузол автомобіля. У разі згоди, конкурсант давав назву агрегату або вузла, який на його думку міг бути розміщений у коробці.

 Конкурс пройшов жваво і цікаво. Навіть після закінчення конкурсу учасники ще  довго дискутували щодо питань та відповідей «Бліц – турніру» та вікторини.

ІІ етапом був конкурс професійної майстерності, який проводився в майстерні з будови та ремонту автомобілів. На конкурсі виконувались такі завдання: проміри (дефектація) колінчастого та розподільчого валів, поршня та шатуна. Виконувалось регулювання теплового зазору та системи запалювання на автомобілі «МОСКВИЧ»

На другому етапі конкурсу всі учні показали високу професійну підготовку, але були й найкращі.

За підсумками двох турів місця розподілились наступним чином:

І місце отримав учень групи АТ – 310 Пісковський Денис.

ІІ місце посів учень групи АЗ – 310 Щербак Максим. ІІІ місце посів Забарін Дмитро, учень групи АТ – 310.

На ІІІ-му етапі відбувся огляд стіннівок та презентацій, які представили всі групи автомобілістів.

За підсумками ІІІ-го туру місця розподілились так:

І місце посіла група АТ – 310, ІІ місце отримала група АТ – 312,

ІІІ місце посіла група АТ – 313.

Цікаво проходив тиждень автомобіліста. Учасники змагань мали можливість показати свої знання з будови та технічного обслуговування автомобіля, правил дорожнього руху, свою практичну професійну майстерність. В кожному з цих заходів учні показали неабиякі здібності, знання, виконавську майстерність.

25.10.2013 р. в актовій залі ліцею були підведені підсумки проведення тижня професії. Всі заходи, які проводились в рамках тижня, були направлені на підвищення рівня професійної майстерності, престижу кваліфікації «слюсар з ремонту автомобілів», розвитку творчого потенціалу учнів.    Колектив агітбригади ліцею привітав учнів груп автомобілістів та педагогічних працівників зі святом невеличким концертом, присвяченим до Дня автомобіліста». По закінченню концерту відбулося нагородження переможців.

При підведенні підсумків кращі учні були нагороджені грамотами.

Та, звичайно, головне не в місцях і перемозі, головне в тому, що учні цікаво проводять свій час, мають змогу розкрити свої здібності та поспілкуватися між собою.

Від щирого серця зі святом Дня автомобіліста вітаємо колектив та учнів ліцею!

Фото заходу в   розділі «Фотогалерея» 

Переглядів: 708 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Изюмский профессиональный лицей 2024