Субота, 20.04.2024, 02:45
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Вересень » 1 » «Україна – єдина країна»
12:34
«Україна – єдина країна»

     1 вересня 2014 року після урочистої лінійки з нагоди Дня знань в Ізюмському професійному ліцеї пройшов Перший уроку 2014/2015 навчального    року на тему – «Україна – єдина країна».

     Суспільно-політична ситуація та події останніх місяців обумовили саме цю тему Першого уроку, метою якого було ознайомити учнів з основними історичними подіями становлення державності України, формувати розуміння єдності й цілісності України, її багатонаціонального народу як національної ідеї розвитку вільної, незалежної, демократичної та заможної держави, виховувати повагу до державних символів, шанобливе ставлення до традицій українців.

     Перший урок був підготовлений та проведений в актовій залі ліцею із залученням мультимедійної презентації та відеоматеріалів  викладачем історії та правознавства Владикіною О.В.

     Під час уроку вона розповіла про особливості розвитку української держави протягом багатьох століть, про державні символи нашої держави та наголосила на тому, що ми – українці маємо багатовікову історію, традиції, які споконвіку шануємо і бережемо. Єдність країни – у її різноманітності, багатогранності. Саме про це розповіла ведуча, розказуючи про різні міста нашої країни – Київ і Одесу, Харків і Львів, Донецьк і Чернівці. Далі згадали про видатних українців – уродженців різних країв і регіонів нашої держави, що своєю діяльністю утверджували українство у всіх регіонах країни – від Луганська до Ужгорода, роблячи Україну справді соборною. Ми щасливі, що народилися на такій прекрасній, багатій землі. І сьогодні, в такий непростий час для нашої рідної землі, ми повинні об’єднатися, і словом, і ділом довести, що ми українці любимо та плекаємо свою державу, що Україна – єдина країна. Учні проглянули відеофільм «20 кроків до незалежності».

     Учениця групи К-311 Панькевіч Віолета прочитала вірш В. Сосюри «Любіть Україну».  На завершення уроку учні прослухали цей вірш у виконанні представників різних країн світу.

     Актова зала була прикрашена державною символікою, символікою Ізюмського професійного ліцею.

     Адже єдність країни починається з твого навчального закладу, твого міста, любов до Батьківщини – з любові до своєї родини, однокурсників, свого міста. Великі звершення в житті – з відповідальності і старанності у навчанні, роботі. Великий шлях у доросле життя починається з маленької стежинки, якою для нас стає сьогодні Ізюмський професійний ліцей.

     Водночас з історією згадали і трагічні сторінки сьогодення, загиблих у подіях останнього часу у Києві та на Донбасі.

З метою вшанування пам’яті всіх загиблих у боротьбі за свободу, цілісність та єдність нашої держави, було оголошено хвилину мовчання.

 

Методист ліцею Жерліцина А.М.

Переглядів: 609 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Изюмский профессиональный лицей 2024