Субота, 27.04.2024, 00:13
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Вересень » 10 » Великий Слобожанський ярмарок.
16:03
Великий Слобожанський ярмарок.

Великий Слобожанський ярмарок. Участь міста Ізюма та Ізюмського професійного ліцею у заходах 8-9вересня 2012 року у Харкові.

                                     

8, 9 вересня 2012 року на площі Свободи м. Харкова пройшов  черговий Великий Слобожанський ярмарок. У ярмарку взяли участь усі райони і міста Харківської області.

Великий Слобожанський ярмарок продовжує історичні традиції Харківщини, який споконвіку був купецьким центром Слобожанщини. І сьогодні Харківська область є одним з потужніших торговельних центрів країни.

Ярмарки на Слобожанщині народилися відразу ж після заселення міста Харкова в другій половині XVII століття. І сьогодні Харківська область є одним з потужніших торговельних центрів країни. Яскраво представили свій талант майстри Ізюмщини.

В цьому році було організовано та проведено конкурси: "На краще блюдо слобожанської кухні", "На кращий каравай із зерна врожаю 2012 року", "На кращу медову експозицію", "На кращий фольклорний колектив", "На кращого майстра народної творчості".

Завдяки запрошенню мера міста Божкова О.А. вперше у роботі ярмарку брали участь майстри виробничого навчання  з професії «кухар, кондитер» Ізюмського професійного ліцею  Воротиленко О.Л., Машкова С.В., Мирошниченко С.Ф.

В конкурсі  «На краще блюдо слобожанської кухні» майстрами ліцею були накриті столи в українському стилі. Самі учасниці ліцею одягнені  в національні вишиванки. На столах, накритих вишитими скатертинами та декоративно оформленими композиціями з фруктів і овочів, представлені українські страви: курка запечена; короп, запечений у сметані; буженина; сало, запечене по-українські; канапе овочеве з оселедцем; узвар та українські міцні напої. У якості десерту були пропоновані запечені з волоськими горіхами яблука (смакові якості , яких відмітило компетентне журі).

До другого конкурсу була випечена велика кількість виробів з дріжджового тіста. Традиційні на Харківщині пиріжки з капустою, яблуками, домашнім сиром та ізюмом та обов’язково коровай. Це наші майстрині приготували улюблений Медовий торт.

Усі конкурсі роботи були виконані з любов’ю,  творчім натхненням та від щирого серця. Для оздоблення конкурсних страв використовувались сучасні технології, а саме «Карвінг» (це декоративне нарізування овочів та фруктів).

В конкурсі "На кращий каравай із зерна врожаю 2012 року" майстри ліцею також продемонстрували своє вміння. Духмяними пахощами вразили учасників дійства короваї. Вони були дво - і триярусні, з пташками й візерунками, були представлені шишки, пиріжки з різними начинками, весільні різки, уособлюючи при цьому багатство ізюмщини. Каравай, оздоблений у традиціях Харківщини, вразив своїми смаковими якостями журі та був відзначений Диплом другого ступеня. Наш коровай був оточений вишиванками відомої майстрині будинку дитячої творчості М.Горенко. 

Приємно відмітити , що конкурсний стіл міста Ізюм гармонійно вписався у колоритний пейзаж свята, привертав увагу  та схвалення харків’ян та численних гостей цього великого свята.

Не даремно поїхали майстрині на це велике свято: свою майстерність показали та перейняли опит майстрів з других районів та міст області.

 

Вітаємо наших майстрів з перемогою!

Переглядів: 846 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Вересень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Изюмский профессиональный лицей 2024