Четвер, 25.04.2024, 05:48
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Грудень » 8 » Відкриття навчально-інформаційного центру з енергозбереження в Ізюмському професійному ліцеї
09:23
Відкриття навчально-інформаційного центру з енергозбереження в Ізюмському професійному ліцеї

Відкриття навчально-інформаційного центру з енергозбереження в Ізюмському професійному ліцеї

 Економічне зростання кожної країни і її грома­дян пов'язане із зростан­ням обсягів використан­ня ними енергоресурсів. Оскільки Україна самостійно може забезпе­чити себе енергоресурсами тільки на третину від необхідних, то проблема енергозбе­реження Ук­раїни перетворюється в про­блему національної безпеки. В той-же час використання енергоресурсів в країні настільки неефек­тивне, що складається враження про їх безмежність і неви­черпність. А показник енергоспоживання в промисло­вості і в домогосподарствах в Україні - найви­щий у світі. Крім того, наша краї­на також  є лідером втрат електро­енергії та тепла.

Нагальною є і проблема відсутності кваліфікованих робітників для проведення енергозберігаючих ремонтних робіт.

Громадська організація «Піклувальна рада «Ментор»» в партнерстві з Ізюмським професійним ліцеєм створили реальну можливість вирішити ці проблеми і тим самим сприяти зменшенню енергоспоживання.

07.12.12 в ліцеї  відбулася прес-конференція, присвячена ство­ренню навчально-інформаційного центру з енергозбереження.  Проект по створенню центру було ініційовано Піклувальною радою  так волонтером Корпусу миру США Едвардом Озером і підтримано Німецьким товариством міжнародного співробітництва .

Два місяці напруженої роботи учнів та працівників ліцею увінчались успіхом. Ліцей для забезпечення роботи центру підготував сучасні приміщення, отримав ліцензію на підготовку кваліфікованих робітників з професії «Монтажник систем утеплення будівель», закупив сучасне обладнання для забезпечення якісного навчання. Педагогічні працівники ліцею пройшли додаткову підготовку з нової професії.

 А повний комплект сонячної водонагрівальної установки дозволить наочно демонструвати можливості альтернативної енергетики.

Робота центру полягатиме в поєднанні навчальної діяльності ліцею при вивченні нової професії «Монтажник систем утеплення будівель», при навчанні учнів ліцею предмету «Основи енергоефективності» та інформаційної діяльності, де планується провести ряд семінарів для різних категорій ізюмчан, готувати інформаційні матеріали.

Загалом вся робота центру буде спрямована на формування у населення міста і особливо молоді енергозберігаючого світогляду, на покращення енергетичної та екологічної ситуації в регіоні.

Хочеться висловити подяку німецькому товариству міжнародної співробітництва, яке в рамках проекту «Енергозбереження в будівлях» надало ліцею підтримку понад 84 000 грн..

Ми дуже вдячні за фінансову підтримку проекту депутату Харківської обласної ради, директору Департаменту науки і освіти ХОДА Шаповалу Р.В., депутату Верховної ради України Остапчуку В.М.

Почесний консул Німеччини в Харкові Гавриш Т.С., прийнявши участь у конференції, дала високу оцінку роботи, яка була виконана при створенні центру. Вона висловила впевненість, що його робота буде ефективною і спрямована на вирішення енергетичних проблем ізюмчан.

Реалізація проекту сприятиме підтримці національної стратегії у сфері енергоефективності України та підвищенні енергоефективності будівель.

 Стрічка перерізана. Попереду велика і цікава робота.

Переглядів: 552 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Изюмский профессиональный лицей 2024