П`ятниця, 26.04.2024, 07:22
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Січень » 24 » Засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарного циклу
15:31
Засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарного циклу

 24 січня 2014 року відбулося  щомісячне чергове засідання методичної комісії викладачів суспільно-гуманітарного циклу, на якому    були обговорені   питання  комплексно-методичного забезпечення та  стану  роботи кабінетів  суспільно-гуманітарного циклу, результати  проведення  предметних  тижнів  з правознавства  й іноземних мов,  підсумки  участі учнів ліцею   у   ІІІ (обласному)  етапі ІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка серед учнів ПТНЗ Харківської області. З доповіддю-презентацією на тему: «Методика використання мультимедійних технологій на уроці виступила викладач правознавства Владикіна О.В.

На засіданні методичної комісії були розглянути матеріали січневої науково-методичної конференції керівних та педагогічних працівників професійно-технічних навчальних закладів на тему: «Організація віддаленого доступу до інформаційних ресурсів як умова якісної професійної підготовки учнівської молоді».

Вивчивши матеріали інтернет - конференції, викладачі відзначили їх сучасність та змістовність.

Все це надзвичайно актуальне в часи стрімкої інформатизації суспільства і особливо молоді, коли учні часто йдуть вперед у освоєнні нових форм комунікацій, і вчителю надзвичайно важливо бути в ногу з часом, адже «інформатизація суспільства - це глобальний соціальний процес, особливість якого полягає в тому, що домінуючим видом діяльності в сфері суспільного виробництва є збір, нагромадження, продукування, обробка, збереження, передача і використання інформації, здійснювані на основі сучасних засобів мікропроцесорної й обчислювальної техніки, а також на базі різноманітних засобів інформаційного обміну».

Кожна з тез доповідей була цікавою для нас, бо застосування відкритих інформаційних систем дозволяє удосконалити механізми керування суспільною думкою, сприяє гуманізації і демократизації суспільства, підвищує рівень добробуту його членів. особливо ж були цікавими як інноваційні методи, так і ті, що ми вже використовуємо, проте подані з нового боку.

Застосування ІКТ на уроках робить процес навчання найбільш цікавим, різноманітним, інтенсивним, що сприяє підвищенню мотивації пізнавальної діяльності учня, дає можливість учневі проявити свої творчі здібності, розвивати інформаційну культуру. Особливий практичний інтерес викликали такі питання, що безпосередньо стосуються навчального процесу: схеми організації уроку з використанням засобів ІКТ; етапи конструювання уроку із використанням ІКТ та ресурсів мережі Інтернет, і взагалі форми використання комп'ютера на уроці. Тому застосування сучасних технологій у навчанні є однією з найбільш важливих тенденцій розвитку основного процесу.

Переглядів: 634 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Січень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Изюмский профессиональный лицей 2024