27.03.2015 року відбулося засідання методичної комісії викладачів та майстрів виробничого навчання з професій громадського харчування.
Обговорено підготовку педагогічних працівників і учнів та їх участь у виставці технічної творчості ліцею. Старший майстер Філатов О.Ф. надав аналіз досягнень та відзначив активність та зростання якості підготовки учнів та педагогічного колективу до участі в заході.
Заступник директора Соловей О.В. довів до відома майстрів про необхідність проведення інструктажів з техніки безпеки учням груп які виходять на виробничу практику на підприємства міста та перед виробничим навчанням. Говорилось про профілактику виробничого травматизму серед учнів.
Обговорено стан виконання планів індивідуальної методичної роботи майстра виробничого навчання Воротиленко О.Л. Методист Балугян Т.В. та члени методичної комісії відзначили творчі досягнення майстра, звернули увагу на доцільність впровадження візуальних засобів навчання під час уроку; роботу з обдарованими учнями та учнями, які мають низький рівень навчальних досягнень; стан матеріальної бази лабораторії.
Майстер Жданюкова О.П. надала самоаналіз проведення відкритого уроку, висвітила доцільність застосування різнорівневих завдань для учнів під час проведення уроку з теми:«Технологія приготування страв із макаронних виробів». Викладачі та майстри обговорили якість проведення заходу, звернули увагу на достатній рівень знань та активність учнів на уроці, позитивні аспекти та недоліки.
В межах педагогічних читань майстер Сировацька Н.М. ознайомила членів методичної комісії з статтею Н. Корольової «Упровадження інноваційних методів навчання»; присутні відзначили необхідність використання інноваційних методів на уроках теоретичного та виробничого навчання.
Систематичне проведення засідань методичної комісії збагачує і молодих і більш досвідчених педагогів та допомагає удосконалювати свою педагогічну майстерність. |