Вівторок, 23.04.2024, 19:33
Вітаю Вас Гість | RSS

Сайт Ізюмського професійного ліцею

Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Звіт про тиждень правознавства
16:10
Звіт про тиждень правознавства

З 9 по 13 грудня 2013 року в Ізюмському професійному ліцеї був проведений тиждень правознавства.

В рамках тижня правових знань були проведені заходи, які спрямовані на забезпечення захисту прав людини, дотримання національних та загальнолюдських морально-естетичних принципів, традицій. План включав різні форми роботи та цікаву тематику заходів, спрямовану на поглиблення знань учнів з правових питань.

10 грудня 2013 року Всесвітній день захисту прав людини. Ця дата була обрана на честь прийняття та проголошення Генеральною Асамблеєю ООН Загальної Декларації прав людини. Ця Декларація стала першим документом, що сформував положення про права людини. В бібліотеці ліцею до цієї пам’ятної дати пройшов виховний захід на тему «Ти людина, отже маєш права», в якому взяли участь учні ІІ курсу Давиденко Михайло, Бражка Любов, Шовкун Наталія, Орда Вікторія, Горбань Катерина. Цей захід став згадкою про те, що кожен громадянин своєї країни, чи то політик, державний діяч, чи то юрист або лікар, виконуючи покладені на нього функції повинен працювати у першу чергу в ім’я людини.

У бібліотеці ліцею протягом тижня була відкрита виставка літератури «Міжнародне та українське право з питань захисту прав людини». Бібліотекарі Якімова Віта Олексіївна та Бондаренко Ірина Іванівна провели огляд правової літератури, висвітивши основні документи у сфері захисту прав людини.


11 грудня учнями була підготовлена виставка стінгазет на тему «Право в нашому житті». Учні активно прийняли участь у виставці, проявили творчість та фантазію, зобразили ідеї цінності прав людини, рівноправності, відповідальності за свої вчинки та важливості захисту прав.

12 грудня в рамках клубу правового виховання спільно з бібліотекарями під керівництвом вчителя правознавства Владикіної Олександри Валеріївни було проведено засідання у формі турніру з правознавства «Що? Де? Коли?». В змаганні прийняли участь команда «Адвокатів» та команда «Прокурорів» Гуртківцям було запропоновано різноманітні матеріали та конкурси, під час яких діти демонстрували свої знання з різних галузей права, Конституції України, вміння творчо мислити, застосовувати свої знання в різних життєвих ситуаціях. Був проведений конкурс для вболівальників, які також змогли продемонструвати свої правові знання.

Журі у складі завідуючої бібліотекою Якімової В. О., викладачів іноземної мови Фартушної І.О., Стовпак Л.І. та майстра виробничого навчання визначили переможців турніру. Команда «Адвокатів», що перемогла одержала грамоту та солодкий приз.

Про важливість проведення тижня правознавства присвяченого правам людини говорять слова Володимира Мономаха

Ø Стався до інших так як хочеш, щоб відносились до тебе;

Ø Будь завтра краще, ніж ті є сьогодні;

Ø Не тримай гординю ні в голові, ні в серці;

Ø Живи для своєї Батьківщини і люби людство.

 

Переглядів: 934 | Додав: Admin | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Изюмский профессиональный лицей 2024